Έρχεται η πρώτη συσκευή του Spotify για το αυτοκίνητο και είναι (προς το παρόν) δωρεάν!

Οι πρώτες συσκευές ξεκίνησαν να αποστέλλονται σε ενδιαφέρομενους από τις Η.Π.Α. για δοκιμή. Και μαντέψτε τι θα καταγράφουν...

Τάσος Βογιατζής
Τάσος Βογιατζής

Την πρώτη του συσκευή hardware  κυκλοφόρησε το Spotify, έστω και σε limited, αμερικάνικη έκδοση.

Ο τίτλος είναι Car Thing και απευθύνεται σε premium συνδρομητές της υπηρεσίας. Η νέα συσκευή, που προσφέρεται δωρεάν (ναι!), με χρέωση μόνο των εξόδων αποστολής, είναι μια εξέλιξη αυτής που πρωτοπαρουσιάστηκε και άρχισε να δοκιμάζεται δύο χρόνια πριν. Η νέα έκδοσή της είναι σαφώς καλύτερη και πιο αξιόπιστη, με touchscreen, voice control και χαρακτηριστικά που δεν υπήρχαν στην αρχική, ενώ ειδικά κουμπιά θα μας διευκολύνουν στην πλοήγησή μας σε αγαπημένα κομμάτια, podcast ή playlist.

Η εταιρεία εξήγησε ότι το ενδιαφέρον της για το Car Thing πηγάζει από την ανάγκη των καταναλωτών να έχουν μια καλύτερη και πιο προσωποποιημένη εμπειρία ακρόασης στο αυτοκίνητο. Αν και πολλά αυτοκίνητα πλέον υποστηρίζουν τις τεχνολογίες Apple CarPlay ή/και Android Auto, το Spotify σημειώνει ότι η μέση ηλικία ενός αυτοκινήτου στις Η.Π.Α. είναι τα 11 έτη, ενώ ο μέσος χρόνος ζωής του είναι τα 18 έτη. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ακόμα ένας μεγάλος αριθμός αυτοκινήτων στους δρόμους που δεν μπορούν να υποστηρίξουν τα σύγχρονα infotainment συστήματα για τα αυτοκίνητα.

Προφανώς και αυτή η ανάγκη και η κάλυψή της είναι εκείνη που θα χτίσει ακόμα περισσότερο τη σχέση των ακροατών με την υπηρεσία και θα αυξήσει τις ώρες ακρόασης σε έναν χώρο που ακόμα το παραδοσιακό ραδιόφωνο είναι ακόμα κυρίαρχο.

Ένα από τα πιασάρικα (ως και εντυπωσιακά) στοιχεία του Spotify είναι η φωνητική εντολή “Hey Spotify”. Πρόκειται για τη δυνατότητα να "μιλήσει" κανείς στο Spotify, ζητώντας ένα κομμάτι, ένα άλμπουμ, έναν καλλιτέχνη, έναν σταθμό ή ένα podcast, με εντολή που "ακούει" το software από τα τέσσερα μικρόφωνα που έχει στο πάνω μέρος του. Τα μικρόφωνα, μάλιστα, είναι τέσσερα, γιατί οι κατασκευαστές του γνωρίζουν καλά τις δυσκολίες που υπάρχουν στον δρόμο, με το παράθυρο ανοιχτό και τον επιπρόσθετο θόρυβο που φέρνει αυτό.

Στα "ψιλά" γράμματα, όμως, ας σημειώσουμε και κάτι που δεν περνάει απαρατήρητο σε εμάς: διαβάζοντας την πολιτική χρήσης του, διαπιστώνει κανείς ότι το Spotify έχει τη δυνατότητα να ηχογραφήσει και να καταγράψει σε κείμενο τις αντιδράσεις μας, τις συνομιλίες μας, την ώρα που είναι σε λειτουργία, για σκοπούς που έχουν να κάνουν με βελτίωση των υπηρεσιών του. Τώρα, αν αυτή η πολιτική έχει να κάνει μόνο με τις συσκευές που έδωσε δωρεάν τώρα ή αν κάπου θα υπάρχει και σε επόμενο στάδιο, μιας πιο μαζικής παραγωγής, αυτό είναι κάτι που θα το δούμε. Το σίγουρο είναι ότι το επόμενο αυτό στάδιο έρχεται και θα πωλείται κανονικά, με μια προτεινόμενη λιανική τιμή που θα φτάνει αρχικά τα 80 δολάρια.

Διαβάστε ακόμη: Πώς Πληρώνει Η Μουσική Στις Μέρες Μας;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέσα στον Μάιο ξεκινούν θερινά σινεμά, συναυλίες και θέατρα, εάν δώσει το πράσινο φως η επιτροπή λοιμωξιολόγων

Η βράβευση θα γίνει στις 13 Μαΐου μέσω livestreaming.

FEATURED TODAY

Κάθε μήνα το Avopolis θα συγκεντρώνει τους δίσκους που έμειναν λίγο παραπάνω στα ακουστικά του. Και τον μήνα που μας έφτασε μέχρι το Πάσχα ακούσαμε μερικούς από τους καλύτερους δίσκους της χρονιάς ως τώρα.

Ο Μάκης Μηλάτος κάνει μια διαλογή των πιο αξιόλογων ειδικών κυκλοφοριών που μας φέρνει φέτος η γιορτή των δισκοπωλείων στις 12 Ιουνίου και τις 17 Ιουλίου.

O Άρης Καζακόπουλος φτιάχνει λίστες, λίστες, λίστες. Στο νέο του Listomania, ακούει τα καλύτερα κομμάτια της Annie Clark σε αντίστροφη μέτρηση, λίγο πριν την κυκλοφορία του Daddy's Home.

Top