Όλα τα τεύχη του Punk Planet διαθέσιμα on line

Το μουσικό/πολιτικό fanzine του Dan Sinker τυπωνόταν από το 1994 μέχρι το 2007 στο Σικάγο και τα 80 του τεύχη είναι πλέον εκεί έξω δωρεάν.

news.team
news.team

Πίσω στο 1994 και το Σικάγο, ο Dan Sinker ξεκίνησε την κυκλοφορία του fanzine Punk Planet, το οποίο ήρθε εν μέρει ως απάντηση στον πιο ελιτίστικο δρόμο που πολλοί χρέωναν στο Maximum Rock 'n' Roll.

Το Punk Planet κάλυπτε όχι μόνο μουσικά θέματα, αλλά είχε και έντονη κοινωνικοπολιτική χροιά, αγγίζοντας ζητήματα όπως ο φεμινισμός και η εργασία, ενώ, προσέγγιζε το punk σύμπαν από μια ευρύτερη κι όχι αυστηρά μουσική σκοπιά.

Το fanzine τυπωνόταν μέχρι και το 2007, οπότε και με το 80ο του τεύχος έριξε αυλαία, μια κίνηση στην οποία ο ιδρυτής του προχώρησε λόγω των κακών συμφωνιών διανομής, της όλο και πιο περιορισμένης διαφήμισης και των μειωμένων συνδρομητών.

Πλέον, όλα τα τεύχη του Punk Planet βρίσκονται διαθέσιμα on line και δωρεάν. Μπορείτε να ξεφυλλίσετε τις σελίδες τους εδώ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

To ντοκιμαντέρ "Daft Punk Unchained" είναι διαθέσιμο στη streaming πλατφόρμα της ΕΡΤ και περιμένει το "play" σας.

Δείτε το βίντεο για το "Do Not Go Gentle Into That Good Night".

FEATURED TODAY

Αεικίνητος μουσικά Γάλλος, αφεντικό της Ed Banger από την οποία ακούσαμε τους Justice, μάνατζερ των Daft Punk για 12 χρόνια. Τώρα που οι τελευταίοι ...

Ελίνα Δημητριάδη, Δημήτρης Λιλής και Παναγιώτης Μένεγος αποχαιρετούν το γαλλικό δίδυμο που χόρεψε τον πλανήτη "harder, better, faster, stronger" για ...

Top