ΤΟ BACKSTAGE FESTIVAL ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΪΟΥ

Έρχονται, από 17 Μαΐου:


New York Doll

The Gift: Johnny Cash

Εδώ Δεν Υπάρχει Άσυλο

Queercore - How to Punk a Revolution

Turning with Antony and the Johnsons

Studio 54

To Stay Alive: A Method

Something From Nothing: The Art Of Rap

Manchester Keeps On Dancing

Real Scenes - London, σε συνεργασία με το Resident Advisor 

Το οριστικό πρόγραμμα και τα συνοδευτικά events θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα 10 Μαΐου.

 

Προβλήθηκαν τον Απρίλιο

Once Were Brothers: Robbie Robertson and The Band 

Greek Rock Revolution 

Madonna and the Breakfast Club 

The Harder They Come 

Nick Cave - Straight To You 

1991: The Year Punk Broke

Westwood: Punk, Icon, Activist σε συνεργασία με το Allyou.gr

The Approaching of the Hour 

Velvet Bus Documentary 

Coachella: 20 Years in the Desert 

Mystify - Michael Hutchence

Gonzo: The Life and Work of Dr. Hunter S. Thompson 

The Films

Γραφτείτε (δωρεάν) και απολαύστε οποιαδήποτε στιγμή...

Η εναλλακτική rock πλευρά των 90s ήταν τιμώμενη το τριήμερο που πέρασε, όπως είναι αυτή των 00s αυτές τις ημέρες. Το σημαντικό για εμάς, όμως, ήταν ότι επιχειρήσαμε όχι μόνο να σκαλίσουμε αναμνήσεις, αλλά να αποκαταστήσουμε -έστω μέσω αυτής της διαδικασίας- μέρος της επαφής που έχουμε χάσει. Διαβάστε εδώ μια σύνοψη των τελευταίων ημερών, αλλά και τι θα δείτε και θα ακούσετε στη συνέχεια.

Από τις ηχογραφήσεις στο «ροζ σπίτι» μέχρι την περίοπτη θέση στο rock πάνθεο, η πορεία των The Band, με εκλεκτούς καλεσμένους, όπως ο Bruce Springsteen και ο Martin Scorsese. Θα προβληθεί στο Backstage Film Festival.

 H ιστορία της sui generis προσωπικότητας που άκουγε στο όνομα Hunter S. Thompson, δια στόματος Johnny Depp, έρχεται στο Backstage Film Festival.

Το ντοκιμαντέρ για τα 20 χρόνια του Coachella, είναι το ιδανικό φεστιβαλικό αντίδοτο, όσο οι συναυλίες εξακολουθούν να φαντάζουν μακρινό σενάριο. 

Η ιλιγγιώδης ιστορία του frontman των INXS, μέσα από σπάνιο οπτικό υλικό, έρχεται στο Backstage Film Festival.

Ένα λεωφορείο, 4 μπάντες, 8 σταθμοί, 2350 χιλιόμετρα. Ένα μουσικό road movie που θα σας θυμίσει (ή θα σας μάθει) τι γινόταν στην ανεξάρτητη εγχώρια μουσική σκηνή στα τέλη των 00s, στο Backstage Film Festival.

Στα μέσα των 00s οι Raining Pleasure έβαζαν τον αγγλικό στίχο με νέους όρους στο εναλλακτικό εγχώριο παιχνίδι. Η Γκρατσιέλλα Κανέλλου ήταν εκεί με το φακό της κι εσείς μπορείτε να δείτε όσα κατέγραψε (αλλά και πολλούς γνωστούς-άγνωστους), σήμερα στο Backstage Film Festival.

 Μια ματιά στην πορεία της αντισυμβατικής και εκρηκτικής Vivienne Westwood που από τη μπουτίκ του Malcolm McLaren έφτασε με τις δημιουργίες της να χτίσει τον δικό της punk μύθο στη μόδα. Το ντοκιμαντέρ προβάλλεται τη Δευτέρα στο Backstage Film Festival.

Πριν 30 χρόνια, οι Sonic Youth έκαναν περιοδεία με τους Nirvana και ο Dave Marckey ήταν εκεί για να καταγράψει με την κάμερά του μια εποχή φρενήρη πάνω αλλά και κάτω από τη σκηνή. 

Δείτε το πρώτο ντοκιμαντέρ για τον Nick Cave που είχε την άδειά του, με σπάνιες σκηνές από την καθημερινότητά του.

H ταινία που σύστησε τη reggae στον κόσμο, έρχεται στο Backstage Film Festival. 

Η ιστορία των «ζόρικων» πρώτων ημερών της καριέρας της Madonna στη Νέα Υόρκη

Ένα ντοκιμαντέρ για τον εγχώριο σκληρό ήχο, που όχι μόνο ξεπέρασε τη δεκαετία της κρίσης, αλλά και τα ίδια του τα σύνορα. Έρχεται στο Backstage Film Festival.

Η πρώτη ταινία του Backstage Festival προβλήθηκε τη Δευτέρα 12/4 στις 21:00, αλλά τα εγγεγραμμένα μέλη (εγγραφή δωρεάν εδώ, είσοδος εδώ) μπορούν να απολαύσουν on demand την πρώτη ταινία μέχρι και την Τετάρτη 14/4 στις 23:50.

Top