View More

Γιατί τους ανεχόμαστε ακόμα;

Κείμενο: -

Επειδή τον τελευταίο καιρό γίνεται πολύς λόγος για την «παράνομη» μετανάστευση, σας παραθέτω ένα μέρος του ψηφίσματος του Συλλόγου Εργαζομένων Σε Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ) για ένα ζήτημα που προσωπικά μπορεί να με μετατρέψει σε τρομοκράτη:


«Το 132ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών στεγάζεται στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας. Περισσότερο από το 75% των μαθητών του είναι παιδιά μεταναστών, προερχόμενοι από διαφορετικές εθνότητες. Η διευθύντρια του σχολείου, Στέλλα Πρωτονοταρίου και ο σύλλογος διδασκόντων αντιμετώπισαν συλλογικά την ιδιαιτερότητα αυτή, προχωρώντας σε μια σειρά παιδαγωγικών παρεμβάσεων. Στα πλαίσια αυτά διοργάνωσαν μαθήματα ελληνικής γλώσσας σε μετανάστες γονείς και μαθήματα μητρικής γλώσσας σε αλλοδαπούς μαθητές (αλβανικής και αραβικής καταγωγής), εξέδιδαν τις ανακοινώσεις του σχολείου σε τρεις γλώσσες (ελληνικά, αλβανικά και αγγλικά) και ανέλαβαν πλήθος άλλων πρωτοβουλιών με σκοπό πάντα την εξυπηρέτηση των μορφωτικών αναγκών των μαθητών τους. Πρωτοβουλίες και προγράμματα πραγματικά καινοτόμα που οδήγησαν στο μηδενισμό σχεδόν της μαθητικής διαρροής, στην εξαφάνιση των κρουσμάτων βίας, στη βελτίωση της επίδοσης των μαθητών και της σχέσης τους με το σχολείο, καθώς επίσης βοήθησαν τους Έλληνες και μετανάστες γονείς να ξεπεράσουν τις αναστολές και τις φοβίες τους και να συμμετέχουν ενεργά στη ζωή του σχολείου.
Η Στέλλα Πρωτονοταρίου απομακρύνθηκε από το 132ο Δημοτικό Σχολείο. Η νέα διοίκηση επέβαλε τη διακοπή όλων των προαναφερθεισών παιδαγωγικών παρεμβάσεων, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από τους δασκάλους και τους γονείς, καθώς και από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, συνδικαλιστικούς, πολιτικούς φορείς και πανεπιστημιακούς. Σήμερα, έναν και πλέον χρόνο μετά την απομάκρυνσή της από το 132ο Δημοτικό Σχολείο, η Στέλλα Πρωτονοταρίου διώκεται ποινικά, με μάρτυρα κατηγορίας τον νυν διευθυντή του σχολείου κ. Γιουτλάκη, επειδή παραχώρησε σχολικές αίθουσες για την πραγματοποίηση μαθημάτων μητρικής γλώσσας σε αλλόγλωσσους μαθητές το διάστημα 2005-2007, εκτός διδακτικού ωραρίου».


Μετά από τέτοιες ειδήσεις τείνω να πιστεύω ότι η «ακροδεξιά» δεν μπορεί να έχει μόνο 7%. Ειδικά όταν η τελευταία δέχεται κάτι δωράκια από ερυθρόλευκους επιχειρηματίες… ξέρετε εκείνη η Νίκη του ΛΑΟΣ, κάπου εργάζεται ακόμα. Απόδειξη ότι κάποια άκρα είναι απολύτως συστημικά.

Νίκος Σαραφιανός

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ελένη Τζαννάτου βλέπει την ζωή σε 24 καρέ το δευτερόλεπτο. Στο πρώτο I Lost It At The Movies ...

H Ελένη Τζαννάτου μπαίνει σε μπαρ που σερβίρουν σε 24 καρέ το δευτερόλεπτο, όσο τα κανονικά μπαρ

Με αφορμή την σειρά Hollywood του Ryan Murphy στο Netflix, η Ελένη Τζαννάτου θυμάται 13 στιγμές

FEATURED TODAY

Εμπνευσμένος από τη ρήση του Neil Young, ο Ζώης Χαλκιόπουλος επιλέγει 5 τραγούδια που μοιάζει να ακούγονται καλύτερα στις live εκτελέσεις τους από τις πρωτότυπες ηχογραφήσεις. Συν ένα opposite effect - έκπληξη.
Kάθε εβδομάδα, ο Άγγελος Κλειτσίκας κάνει μια γύρα σε αναλογικά και ψηφιακά στενά κι επιλέγει στιγμιότυπα απ' όσα είδε, άκουσε, σκέφτηκε και ένιωσε την ανάγκη να μοιραστεί. Στο νέο του Snap(shots) ζει με δύο ταινίες που του πήραν το μυαλό.

Ο Κωνσταντίνος Τσάβαλος έγραψε το ελληνικό Trainspotting και επιλέγει ένα soundtrack εμπνευσμένο από 10 καρέ του βιβλίου.

HOT STORIES

Ένα τραγούδι από τα sessions του Chinese Democracy, με νέες ηχογραφήσεις από Slash/Duff, έγινε μόλις διαθέσιμο

Με αφορμή το upload του δίσκου Mέσα στη Νύχτα των Άλλων στο YouTube, ο τραγουδιστής μοιράστηκε στο Facebook ιστορίες από την περίοδο που ηχογραφούσε με τις Τρύπες το κύκνειο άσμα του συγκροτήματος

Σε ηλικία 39 ετών άφησε την τελευταία της πνοή η Sarah Harding, τραγουδίστρια των Girls Aloud

Top